موسسه تامین مالی صادرات «خرید دِین» تاسیس می‌شود

بانک توسعه صادرات و صندوق ضمانت صادرات ایران توافق کردند با همکاری بخش خصوصی موسسه تامین مالی صادرات مبتنی بر خرید دِین (فورفیتینگ) ایجاد کنند

به گزارش اگزيم نيوز، یادداشت تفاهم سه‌جانبه تاسیس این موسسه روز گذشته بین مدیران عامل بانک توسعه صادرات ایران، صندوق ضمات صادرات و شرکت گروه ارزش آفرینان پاسارگاد به امضا رسید تا موسسه تامین مالی صادرات به شیوه تنزیل قطعی اسناد (Forfaiting) با هدف کمک به رشد و توسعه صادرات کشور تاسیس شود.
بر اساس اعلام بانک توسعه صادرات، یکی از اهداف این تفاهم نامه که همسو با بسته حمایت از صادرات سال 96 به امضا رسید، مشارکت در وام سندیکایی پروژه‌های صادراتی با حمایت بانک و صندوق و تلاش در جهت ارائه تسهیلات ارزان قیمت به صادرکنندگان است.

 حمایت از صادرات باید در عمل نشان داده شود

علی صالح آبادی مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در جریان امضای این تفاهم‌نامه گفت: این تفاهم‌نامه شروع یک کار مهم است و به‌زودی مطالعات و اقدامات عملی مربوط به تشکیل موسسه فورفیتینگ (Forfaiting) انجام و با ارسال مستندات و مدارک به بانک مرکزی مجوزهای لازم برای تاسیس آن فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به توجه دولت به مقوله صادرات و اجرای بسته حمایت از صادرات غیرنفتی سال 96 دولت تصریح کرد: اکنون تسهیلات ارزان قیمت به بانک‌هایی همچون بانک توسعه صادرات و چند بانک عامل دیگر داده می شود تا با نرخ‌های ترجیحی در جهت حمایت از صادرات بکار گیرند. 
به گفته وی، پیش از این در تسهیلات ارزی نیز با نرخ شش درصد این تسهیلات پرداخت می شد که به تازگی در هیات امنای صندوق توسعه ملی کاهش این نرخ نیز تصویب شده است.
وی با اشاره به ابزار اعتبار خریدار در بانک توسعه صادرات اضافه کرد: امیدواریم ابزار اعتبار خریدار نیز با کمک صندوق ضمانت صادرات در چارچوب فعالیت موسسه جدید فورفیتیگ بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
صالح آبادی ادامه داد: تمام کشورهایی که به دنبال توسعه صادرات هستند، نهادهای ساختاری ذیربط خود مانند اگزیم بانک و صندوق ضمانت را ایجاد می کنند و موسسه فورفیتینگ به عنوان یک ساختار مکمل در کنار این نهادها فعالیت خواهد کرد.
وی با اشاره به علاقه مندی شرکت ارزش‌آفرینان پاسارگاد برای تاسیس این موسسه گفت: اظهار علاقه این شرکت برای کمک به حلقه صادرات باید ارج نهاده شود.

 اگر با بازارهای بین‌الملل همگام شویم نرخ سود صادراتی در داخل کشور نیز کاهش پیدا می کند

سیدکمال سیدعلی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات نیز در این نشست گفت: یکی از روش های تامین مالی در دنیا مسائل تامین مالی بعد از حمل و فورفیتینگ است که توجه زیادی به آن می‌شود.
وی ادامه داد: تاسیس موسسه فورفیتینگ طلیعه ای است که ضمن آشنایی با فضای بین‌الملل در حوزه تامین مالی، شرایطی را فراهم کنیم که صادرکنندگان با کمترین نرخ سود بتوانند بهره مند بشوند.
سیدعلی ادامه داد: در آینده نزدیک پس از صدور مجوزهای مربوطه از طریق بانک مرکزی و هیات وزیران برای تاسیس موسسه یاد شده، خواهیم توانست این شیوه خدمت رسانی را در سیستم صادراتی پیش ببریم.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات با اشاره سهم بالای صادرات غیرنفتی گفت: اگر با بازارهای بین‌الملل همگام شویم نرخ سود صادراتی در داخل کشور نیز کاهش پیدا می کند و با نرخ های 6 یا 7 درصد خواهیم توانست، تسهیلات مناسبی را برای صادرکنندگان داشته باشیم.

 فورفیتینگ چیست؟

فورفیتینگ یک گزینه دست یافتنی به تامین مالی تجاری است که به صادرکنندگان، تامین مالی منعطفی را در قالب ساختاری ساده پیشنهاد می کند و توانایی آنها را در موفقیت بازار رقابتی بین المللی افزایش می‌دهد که با دو روش تامین مالی فروشنده و تامین مالی خریدار (اعتبارخریدار) قابل انجام است. این مهم از طریق موسسات مشابه در کشورهای صادر کننده با بهره گیری از بررسی ریسک کشورها، بازارهای هدف، خریداران محصولات صادراتی، ارزیابی و تدوین اطلاعات خاص بازرگانی، اقتصادی و مالی انجام می شود.

اهداف تفاهم‌نامه

هدف از امضای این تفاهم نامه، انجام مطالعات امکان سنجی تاسیس مؤسسه تامین مالی صادرات و کمک به صادرکنندگان از شیوه هایی چون مشارکت در وام سندیکایی پروژه‌های صادراتی با حمایت بانک و صندوق و تلاش در جهت ارائه پول ارزان قیمت به صادرکنندگان است.
همچنین جذب صادر کنندگان، تجار و سرمایه گذاران ایرانی و راهنمایی و تکمیل مدارک ایشان از دیگر خدمات این موسسه خواهد بود.
توسعه تامین مالی صادراتی (Export finance) برای اعطاء تسهیلات اعتبار خریدار به کشورهای وارد کننده کالا و خدمات از ایران با پوشش صندوق ، جذب مشارکت دیگر بانکها در تأمین مالی صادرات در قالب اعتبار فروشنده، ریفاینانس و تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز صادر کنندگان با تضمین موسسه، استفاده از منابع بخش خصوصی در افزایش توان مالی صادرات غیر نفتی کشور و تسهیل و تأمین منابع با استفاده از شیوه های همسو با اقتصاد مقاومتی کشور از اهداف امضای این یادداشت تفاهم است.
از دیگر اهداف این تفاهم‌نامه می توان به افزایش جریان ورودی سرمایه گذاری خارجی به کشور، ارتقاء صادرات و صادرات مجدد(Re-exporting) از طریق تأمین منابع ارزی برای صادرکنندگان کالا و خدمات، بهره گیری از توان علمی و تخصصی مدیران با صلاحیت در افزایش ضریب نفوذ خدمات بانکی در شرایط فعلی و در نظر داشتن تغییر شرایط احتمالی آتی ، گسترش شبکه توزیع خدمات و حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید و کسب منافع آتی برای طرف های قبل الذکر اشاره کرد.
مدت این تفاهم نامه از تاریخ امضاء دو سال خورشیدی خواهد بود و قرار است با تعیین کمیته راهبری، این یادداشت تفاهم اجرایی شود.

کد خبر 23356

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 4 =